Frequent Modem reboots needed to restore speed - Time Warner Internet

#1
This question is about "Frequent Modem reboots needed to restore speed", with Time Warner Cable internet and apps. I'm having to reboot my modem (Netgear CM500, FirmwareV1.01.09) once every couple of days to restore speeds. I'm getting 15mb down when speed testing, and after modem reboot I get closer to the 400mb down that I'm paying for. It's happening again today. Here are the modem info / logs:

[TABLE]

Downstream Bonded Channels (Partial Service)


[TABLE]

Channel

Lock Status

Modulation

Channel ID

Frequency

Power

SNR

Correctables

Uncorrectables


1

Locked

QAM256

3

585000000 Hz

-13.4 dBmV

35.9 dB

7

0


2

Locked

QAM256

5

603000000 Hz

-20.2 dBmV

30.1 dB

20591

0


3

Locked

QAM256

7

615000000 Hz

-17.1 dBmV

33 dB

234

0


4

Locked

QAM256

8

621000000 Hz

-18.2 dBmV

32 dB

248

0


5

Locked

QAM256

12

645000000 Hz

-19.7 dBmV

30.8 dB

1121

0


6

Locked

QAM256

14

657000000 Hz

-21.7 dBmV

29 dB

436513

0


7

Locked

QAM256

15

663000000 Hz

-22.1 dBmV

28.7 dB

1592084

0


8

Locked

QAM256

16

669000000 Hz

-22.4 dBmV

28.4 dB

3687380

0


9

Locked

QAM256

17

675000000 Hz

-22 dBmV

28.5 dB

8350076

65


10

Locked

QAM256

18

681000000 Hz

-20.9 dBmV

29.8 dB

136019

0


11

Locked

QAM256

19

687000000 Hz

-19.2 dBmV

31.4 dB

679

0


12

Locked

QAM256

21

699000000 Hz

-24.3 dBmV

26.6 dB

203295744

6777335


13

Not Locked

Unknown

22

705000000 Hz

0.0 dBmV

0.0 dB

0

0


14

Not Locked

Unknown

26

729000000 Hz

0.0 dBmV

0.0 dB

0

0


15

Not Locked

Unknown

28

741000000 Hz

0.0 dBmV

0.0 dB

0

0


16

Not Locked

Unknown

31

759000000 Hz

0.0 dBmV

0.0 dB

0

0

[/TABLE]

[/TABLE]



[TABLE]

Upstream Bonded Channels


[TABLE]

Channel

Lock Status

US Channel Type

Channel ID

Symbol Rate

Frequency

Power


1

Locked

ATDMA

65

5120 Ksym/sec

17600000 Hz

40.5 dBmV


2

Locked

ATDMA

66

5120 Ksym/sec

24000000 Hz

40.5 dBmV


3

Locked

ATDMA

67

5120 Ksym/sec

30400000 Hz

44.5 dBmV


4

Locked

ATDMA

68

5120 Ksym/sec

36800000 Hz

44.3 dBmV

[/TABLE]

[/TABLE]



I'm getting various (infrequent) errors in the logs such as:

- Missing BP Configuration Setting TLV Type

- SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing

- Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received



I'm in Ohio. Does anyone have any insight based on the above info?

Frequent Modem reboots needed to restore speed?
 

Similar threads

Top